Kategori Flaşör
Varsayılan
    Toplam 20 / 115 ürün

    Flaşör

    Flaşör Nedir ve Ne İşe Yarar?

    Gün boyunca içlerinde biriktirdikleri güneş enerjisini, gece aydınlatma amacıyla elektriğe ihtiyaç duymadan çalışan aygıtlara flaşör denmektedir. Tasarımı üçgen biçiminde yapılan flaşörlerin, kolaylıkla ayrımına varılmasını sağlayan kuvvetli led ışıkları vardır. Olumsuz hava şartlarına ve UV ışınlarına karşı dayanıklı olan flaşör lambaları bu özellikleriyle birçok alanda kullanılır. Sisli ve karanlık havalarda sürücüleri ikaz etmek için, uyarı levhalarında dikkat çekmek için, arı yetiştiriciliğinde kovanları himaye etmek için, çiftçilikte de hayvanları korumak amacıyla flaşörlerden faydalanılır. Bu kadar çok kullanım alanı olan flaşör çeşitleri için Pazarama.com sitesini ziyaret edip inceleyebilirsiniz. Otomobillerinde önemli bir parçasıdır. Sürücüleri tehlikeli yerlerde uyararak daha dikkatli olmalarına yardımcı olurlar. Ayrıca otomobillerde dört sinyal lambasının yanıp sönerek dikkat çekmesinde flaşörler kullanılır. Sisli ve karanlık havalarda sürücülerin görüş açısı yeterli olmadığında hem sürücüyü hem de yolun güvenliğini sağlayan cihazlar flaşörlerdir. Standart yol çalışmalarında, köprü girişlerinde, refüjlerde flaşörlerin yardımıyla yolun güvenli olmasına yardımcı olur.

    Okul geçitlerinde de yolda bulunan arabaların sürüş hızlarını azaltmaları ve dikkatli olmaları konusunda ikaz etmek için yine flaşörler devreye girer. Darbelere ve kötü hava koşullarına dayanıklı olarak üretilen flaşörlerin trafik konisi, uyarıcı dikme ve bariyer benzeri malzemelerle beraber kullanıldığını görmekteyiz. Genellikle dış ortamlarda kullanım alanı yaygın olan flaşörlerin dayanıklı olması zaten bir gerekliliktir. Birçok fabrika veya işyerlerinin giriş çıkış yapıldığı noktalarında dikkatli olunması, yavaş araç sürülmesi için flaşörler genellikle varsa bariyerlerin üzerine konumlandırılır. Arıcılık sektöründe iş yapan kişiler tarafından kovanlarını yaban hayvanlarından korumak için de kullanılır. Flaşörler sayesinde kovanların başına gelebilecek tehlikeler önlenmiş olmaktadır. Aynı nedenle çiftçiler tarafından da kullanılması tercih edilen flaşörler hem içinde yaşayan hayvanları hem de çiftliği korumuş olmaktadır. Burada da yaban hayvanlarının çiftliğe yapacağı saldırıları, onların dikkatini flaşörler ile çekerek önlemek amacındadırlar. Flaşörlerin bir diğer kullanım alanı da yangın panelleridir. Bu panellerin üzerine konulan kırmızı renkli siren flaşörleri yangın anında çalarak, insanları durumdan haberdar etmiş ve önemli bir görevi yerine getirmiş olurlar. Bu sayede ortamın ve insanların güvenliği sağlanır.

    Otomobillerde bulunan dörtlü flaşör, aracın tüm sinyal lambalarının yanmasıdır. Bu hareket yolda bulunan diğer sürücülere, aracın durumu ile ilgili uyarı vermesi anlamına gelir. Araçta normal dışı bir durum olduğunda, araçta hasta olması gibi acil durumlarda veya durulması yasak olan bir yerde durmak zorunda kalındığında dörtlü flaşörler yakılarak, yoldaki sürücülere durumu bildirmeye yarar. Kırmızı renkli ve üçgen şeklinde olan dörtlü sinyal simgesi, dörtlü flaşörler kullanıldığı zaman sinyallerle birlikte yanıp sönmeye başlar. Otomobilinizi uygun bulduğunuz bir alana park ederken veya park yerinden çıkarken, trafikte bir kaza yaptığınızda, görüşünüzü olumsuz etkileyen sis, kar gibi her türlü kötü hava koşullarında dörtlü flaşörler kullanılır ve aracın etraftakiler dikkatli olmaları konusunda uyarılmış olur. Ayrıca arabanızla aniden fren yapıp aracınızın hızını saatte 10 km altına düşürdüğünüzde de dörtlü flaşörler devreye girer. Özellikle acemi olan sürücüler arabayı kullanırken yanlış pedala basıp fren yaptığında sık görülen bir durumdur. Ülkemizde dörtlü flaşörün kullanıldığı zamanlar düğün, sünnet, asker konvoyları, dükkân önü gibi uygun olmayan yerlere park edilmişken, araba sürmeyi öğrenmek için trafikteyken gibi bize has bazı durumlar da vardır. Sadece otomobillerde değil traktör römorklarında da flaşörler kullanılmak zorundadır. Geceleyin yolda olan traktör römorklarının hızlıca görülüp fark edilmesi için de flaşörlerden yardım alınır. Traktörlerde ön ve arka ışık donanımları olması zorunludur. Bir diğer zorunlu tutulan da flaşörlü, yanıp sönen, dönerli, sarı ışıklı uyarı lambasına sahip olmasıdır. Böylece karayollarını özellikle tarım sezonu başlayınca sıklıkla kullanan çiftçilerin, karayolu güvenliği için bir risk oluşturmaları önlenmiş olur. Kendi güvenlikleri de sağlanmış olur.

    Yol yapım ve bakım çalışmalarında emniyetli olan bir mesafeden o alana gelebilecek sürücüleri yavaş olmaları hakkında uyarmak için kullanılan ışıklar da flaşörlerdir. Özellikle de yollarda yapılan şerit aktarmaları veya daralmalarında araç yolunun kenarlarının sürücüler tarafından belirgin bir şekilde anlaşılabilmesi için konulan konilerle birlikte sarı renkli flaşörlerin kullanılması trafiğin güvenliği açısından çok önemlidir. Bu flaşörlerin sürücülerin dikkati çekmesi için aralarında senkronizasyon sağlanarak yanması da gereklidir. Aynı şekil de uzun süreli yol çalışmalarında da uyarı levhalarının üzerine de yanıp sönen flaşörler konmalıdır. Özellikle sürücülerin çok fazla hız yaptığı otobanlar da aniden durmak daha zor olacağı ve kazalara yol açacağı için flaşörlerin varlığı çok önemlidir. Trafik kazalarının önlenmesini sağlar. Bu kadar çok alanda kullanımı olan flaşörlerin özellikle güvenlik için önemi yadsınamaz. Trafikte hem yayaların hem de sürücülerinin güvenliğini sağlayan birçok levha ve işaretle birlikte de kullanılıp, o alana daha çok dikkatin çekilmesine neden olur. Flaşör çeşitleri, kullanıldıkları alana, amaca, led lambasının wattına göre sınıflandırılır. Genellikle bu flaşörlerde 16 veya 32 watt LED lambası kullanılır.

    Solar flaşör bir enerji hattına ihtiyaç duymadan sadece güneş enerjisi ile çalışan, LED veya Power LED’leri ışık kaynağı olarak kullanan, yanıp sönen ve yirmi dört saat çalışan trafik sinyalizasyon ürünüdür. Bunlara Tekli Flaşör, Solar Sinyalizasyon gibi farklı isimler de verilir. Kurulumunun tak çıkar şeklinde olması kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Zaten paneli üzerinde ve aküsü içinde olduğundan kullanılması için, aslında bir kurulum da gerektirmemektedir. Flaşörün altında olan düğmeye basılarak aktif hale gelmesi montajı yapılması planlanan yere yapıldıktan sonraki işlemdir. Güneşten aldığı enerji ile çalıştığı için herhangi bir kabloya ihtiyaç duymaz. Bu yüzden bir altyapısının olmasına da gerek yoktur. Trafik ve yol güvenliğini artırmak için, solar flaşörler kullanılarak sürücülerin üzerinde daha etkili uyarıcı olması sağlanır. Güneş enerjisi ile çalıştıkları için muhakkak güneş alan yerlere monte edilmesi gereklidir. Daha uzun süreli bir kullanım sağlamak için gölge olan yerlerde kullanılmaması, güneşin durumuna göre en elverişli açı ve yönde güneş panellerinin açısını ayarlayarak kullanmak ve yıllık bakımının düzenli yapılması gereklidir. Solar flaşörlerin gövdesi %100 PC malzemeden üretilmelidir. Bu sayede flaşörün sağlam olmasının yanında kolay montaj yapılmasını da sağlar. Genel de sarı veya kırmızı LED kullanırlar. Dış ortamlarda kullanıldığı için yapıldığı malzemenin dayanıklı, olumsuz hava koşullarına maruz kalacağı için sızdırmaz ve kaliteli olması uzun ömürlü kullanılması için gereklidir.

    Flaşör Fiyatları

    Sadece trafikte veya otomobillerde değil farklı birçok alanda kullanım imkânı bulunan flaşörlerin, en belirleyici yönü kullanıldığı her yerde farklı konularda da olsa temelde güvenliği sağlamaya yaramasıdır. Trafikte sinyalizasyonda da kendine geniş bir kullanım alanı bulan solar flaşörler vardır. Birçok farklı modeli bulunan flaşörlerin maliyetinde belirleyici unsur kullanım alanıdır. Flaşör fiyatları da her malzeme de olduğu gibi yapıldığı maddenin türüne, led ışığının kuvvetine ve markasına göre çeşitlendirilir. Otomobillerde kullanılan dörtlü flaşörlerin orijinal olanları ile yan sanayide bulunanları da fiyat olarak farklılık gösterir. Bütçenize uygun bir flaşör bulmak için de Pazarama.com sitesinden yararlanabilirsiniz.