Organik Sebze

42 ürün

Ürün Türü

Birim Miktarı

    Ürün Tipi

    Fiyat

        Satıcı

          Kategori Organik Sebze
          Varsayılan
            Toplam 20 / 42 ürün

            Organik Sebze

            Sebze ve meyve gibi yiyecekler için kullanılan organik terimi kimyevi gübre veya hormon gibi katkı maddeleri kullanmadan doğal yollarla üretilen ürün anlamına gelir. Organik gıdaların besin değerleri diğer sebze ve meyve çeşitlerine göre daha yüksektir. Uzun yıllar yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen veriler, organik ürünlerin besin değerinin diğer gıda ürünlerine göre çok daha fazla olabileceğini göstermektedir. Sağlıklı bir yaşam standardına sahip olabilmek için dikkat etmemiz gereken konuların en başında beslenme şeklimiz yer almaktadır. Sağlıklı beslenebilmek için de tükettiğimiz sebze ve meyvelerin organik olmasına özen göstermemiz gerekir. Katkı maddesi olmayan organik ürünler tüketmemiz vücut sağlığımızı korumanın yanı sıra, bu ürünleri yetiştirirken doğal ürünler kullanılması sonucu tarım alanlarının sağlığı da korunmuş olur. Böylece daha kaliteli ve verimli topraklar elde ederiz.

            Vücudumuzun gereken besin değerlerini alabilmesi için organik sebzelerin tüketimi oldukça önem arz etmektedir. Son zamanlarda yapılan bilgilendirme makaleleri ve programları ile sağlıklı beslenmenin faydaları daha bilinir hale gelmiş ve tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Bu nedenle organik gıdaların hem üretimi hem de tüketimi büyük oranda artış göstermiştir. Organik besinlerin tercih edilmelerinin bir diğer nedeni ise zararlı tarım ilacı barındırmamalarıdır. Her gün yediğimiz özellikle paketli hazır gıdaların içinde birçok kimyasal madde bulunmaktadır. Sağlık kuruluşları tarafından sıklıkla denetlenmelerine rağmen uygunsuz koşullarda üretim yapan ve sağlığa zararlı maddeler kullanan çok sayıda tesis vardır. Bir ürünün organik olabilmesi için doğada uygun koşullarda ve mevsiminde yetiştirilmiş ve sürecini tamamlamış olması gereklidir. Bu nedenle organik sebze ve meyvelerde zararlı kimyasallar, bitki öldürücü ve büyüme hormonu bulunmamaktadır. Doğal ortamda mevsiminde ve yetiştirme koşullarına uygun şekilde yetiştirilen tüm gıdalar hem daha lezzetli hem de daha uygun fiyatlı olur.

            Organik Gıdalar Nasıl Saklanır?

            Organik gıdaların dayanma süresi diğer gıdalara göre daha kısadır. Organik gıdaların uzun süre saklayabilmek için her organik gıdanın nasıl saklanacağını bilmek gerekir. Organik meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinde kimyasal maddeler, ilaçlar ve antibiyotik kullanılmadığı için kısa sürede bozulurlar. Bu nedenle ihtiyacınız olan miktarda alıp uzun süre beklemeden tüketmeniz tavsiye edilir. Böylece hem lezzeti hem de besleyici özelliği en üst seviyede saklanmış olur.

            Sebze ve meyvenin özelliğine göre saklanacağı ortamlar da değişiklik gösterir. Soğan, patates ve sarımsak gibi sebzeleri karanlık ortamlarda saklamak çok önemlidir. Soğanın asidik özelliği patatesin çürümesine neden olur. Bu yüzden soğan ve patates birbiri ile temas etmemesine dikkat edilerek saklanmalıdır. Kereviz, pancar ve lahana gibi sebzeler ise plastikle temas ettiklerinde hemen çürürler. Bu tür sebzeleri kese kağıdında saklamayı tercih edebilirsiniz. Maydanoz, dereotu, tere, taze nane, taze soğan ve marul gibi yeşillikler nemli kaldıklarında hızla bozulurlar. Bununla birlikte tamamen kurumaları da dayanıklılıklarını azaltır. Dayanma sürelerini artırmak için alındıkları gibi kapalı bir cam kaba konulmalı, kabın içine nemi çekmesi için bir yaprak kağıt havlu, peçete veya pamuk parçası konulmalıdır. Daha uzun süre saklanabilmeleri için tohum aşamasından paketlenme aşamasına kadar çok fazla uygulamaya maruz kalan organik sebzelerin korunmasına özen gösterilmesi gerekir. Örneğin; meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinde yerli tohumlarım kullanılması, sütlerde yüksek ısı kullanılmaması, antibiyotiksiz yetiştirilmesi bu ürünlerin hem besin değerlerinin korunmasını sağlar hem de raf ömürlerinin uzaması için etkilidir. Muzlar buzdolabına konulduktan sonra hemen kararırlar. Bu nedenle oda sıcaklığında saklanmaları daha uygundur. Muzları muhafaza ederken saplarından ayırmamak da dayanma sürelerini uzatır. Elma ve armut gibi meyvelerin ise karanlık, serin ve nemli yerlerde saklanması daha uygundur. Ayrıca genel olarak organik meyve ve sebzeler darbelerden kolayca etkilenirler. Bu nedenle yere düşen, farklı bir şekilde darbe alıp çatlayan meyve ve sebzeleri öncelikli olarak kullanmaya gayret etmelisiniz. Organik yumurtaların raf ömrü 28 gündür. Ancak genellikle iki haftadan uzun süre bekletilmemesi daha sağlıklıdır. Bu süreden sonra tazeliğini ve besin değerini kaybetmeye başlar. Bu da tazeliğini ve lezzetini etkiler. Yaygın bilginin aksine, yumurtaları buzdolabında değil, kutusu ile birlikte oda sıcaklığında saklamak daha doğrudur.

            Organik Meyve ve Sebzenin Sağlığa Faydası Nedir?

            Günümüzde pek çok hastalığın öncelikli risk faktörü yetersiz beslenmedir. Özellikle vitamin yönünden zengin meyve ve sebzeler hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Organik sebze ve meyveler özellikle çocuklar için çok sağlıklıdır. Çocukların büyüme aşamasında organik beslenmenin oldukça önemli bir yeri vardır. Organik olmayan gıda ürünlerinde kullanılan kimyasallar küçük çocukların hassas bünyesi için çok zararlıdır. Eğer çocuklarınız varsa organik meyve ve sebze kullanımı konusunda çok titiz davranmalısınız. Bu tür gıdaların kullanımı yaygınlaşmalıdır. Daha sağlıklı yeni nesiller ve daha sağlıklı bir dünya için organik gıdaların yetişmesine ve geliştirilmesine ağırlık verilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Organik sebzeler herkes için faydalı olduğu kadar çocukların büyüyüp gelişmesi içinde oldukça faydalıdır. Organik besinler kilo kontrolü yapmanızı sağlar. Organik gıdalar katkı maddeleri ve zararlı kimyasallar içermedikleri için, bu tür gıdaların tüketimi kilo alınmasının da önüne geçer. Özellikle uygulanan diyet listelerine eklenmesi gereken gıdalar arasında organik besinler vardır. Organik meyveler içinde bulundurdukları şeker sayesinde tatlı isteğimizi de giderir.

            Organik Sebze Çeşitleri

            Son yıllarda artan üretim kapasitelerinin sonucu olarak organik sebze çeşitleri de çoğalmıştır. Yemeden önce soymamıza gerek kalmayan üzüm, elma, armut ve dut gibi meyveler ve lifli sebzeler sindirim sistemimizin düzenli çalışması için tercih edilmelidir. Elma, kabak, ıspanak, kereviz, enginar, armut, dut, portakal, greyfurt ve kiraz en sağlıklı meyve ve sebzeler arasında yer almaktadır. Organik besinlerin vücut sağlığımızı korumada ve bağışıklık sistemini güçlendirdikleri için hastalıklardan korunmamızı sağlamada çok güçlü katkıları vardır. En faydalı organik sebzelerin başında ıspanak yer alır. Ispanak birçok kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kadar antioksidan bulundurur.

            En faydalı 10 yeşillik

            · Pazı

            · Pancar sapı

            · Ispanak

            · Kıvırcık marul

            · Maydanoz

            · Marul

            · Yeşil lahana

            Organik sebze çeşitlerini incelemek, faydaları hakkında bilgi edinmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilir, seçtiğiniz ürünleri sepetinize ekleyerek satın alabilirsiniz.

            Organik Sebze Fiyatları

            Organik gıdaların fiyatları diğer sebze ve meyvelere kıyasla daha yüksektir. Bu nedenle maddi külfeti size yüksek gelebilir. Fakat sağlığa faydaları sayesinde hem kendinizi hem de ailenizi hastalıklardan korumuş olacağınız için bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve sağlık harcamalarınız azalacağı için bütçeniz dengelenecektir. Seralarda yetiştirilen meyve ve sebzeler maliyet açısından pahalı olur. Mevsiminde yetişen organik meyve ve sebzeleri almak hem maddiyat açısından daha uygun hem de daha sağlıklıdır. Gıda çeşitlerinin fiyatları değişkenlik gösterebildiği için farklı gramajlarda satışa sunulan paketli ürünleri tüketmek daha avantajlıdır. Organik sebze fiyatları hakkında bilgi edinmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilir, çeşitlerine göre değişen fiyatları inceleyebilir ve bütçenize uygun olanları tüketebileceğiniz miktarlarda almaya özen göstererek alışveriş yapabilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin sonuçlarını ilerleyen yaşlarınızda daha iyi anlayacaksınız. Uzun ve hastalıksız bir ömür için kendinizin ve sevdiklerinizin doğru beslenmesine özen göstermeniz şarttır. Ne yediğinize ve çocuklarınıza ne yedirdiğinize lütfen dikkat edin.