Organik Meyve

45 ürün

Birim Miktarı

    Ürün Türü

      Fiyat

          Satıcı

            Kategori Organik Meyve
            Varsayılan
              Toplam 20 / 45 ürün

              Organik Meyve

              Tarımda verimin artması ve zararlı haşerelerin ürünlerden uzak durması için pek çok ilaç kullanılıyor. Hızlı üretim sağlayan ilaç ve gübrelerle her mevsimde her türlü meyveye ulaşılabiliyor. Tarımda iyileştirmeyi sağlamak için kullanılan ilaçlar, insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek maddeleri de barındırabiliyor. Yediklerine dikkat edenlerdenseniz sağlıklı beslenme tercihleriniz arasına organik ürünler katabilirsiniz. Ekolojik de denilen organik tarımda, tohumdan hasadına ve sonrasında kullanıcıya kadar hiç kimyasal kullanılmıyor. Beslenme ihtiyacını gidermek için market ve pazardan alınan meyvelerde hormon bulunabiliyor. Hormonlu gıda ile beslenmenin olumsuzlukları yıllar içinde görülebiliyor. Bu bilincin gelişmesiyle günümüzde organik ürünler daha çok aranıyor ve satın alınıyor. Mevsiminde yetişmiş organik meyve tüketmenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Mevsiminde üretilmiş organik meyve çeşitleri ile sizin ve çocuklarınızın sağlıklı beslenmesini destekleyebilirsiniz. Organik meyve çeşitlerine kurutulmuş ya da taze olarak ulaşabilirsiniz. Dut, böğürtlen, portakal gibi mevsiminde ilaçsız ve gübresiz yetişen meyve çeşitleri organik olarak nitelendiriliyor. Organik meyve seçenekleri için Pazarama.com ile araştırma yapabilir, avantajlı fiyatlarla alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

               

              Organik Meyve Nasıl Anlaşılır?

              Organik üretimde yapay kimyasallar, hormonlar, antibiyotikler, genetiği değiştirilmiş tohumlar, kimyasal gübre çeşitleri kullanılmıyor. Organik ürünlerin üretim süreci boyunca, üreticileri denetleyen uluslararası bağımsız kurullar bulunuyor. Devletin birimleri de bu kurumları denetleyerek, ürün hakkında denetim sonuçlarının bulunduğu bir belge veriyor. Bu belge ürünün “organik sertifikası” olarak adlandırılıyor. Sertifikalı organik üretim, kanun ve yönetmeliklerde belirtildiği şekilde üretim yapıldığını onaylıyor. Ayrıca üretim sürecinin izlendiği temel verilerin kayıt altına alındığı belge, ürünün sertifikası oluyor. Sertifikalı organik ürün, sağlıklı yaşamı desteklerken çevre dostu üretim anlamına da geliyor. Sertifikalı organik meyve çeşitlerini kendiniz ve aileniz için satın alabilir, güvenle yiyebilirsiniz. Organik meyve nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı için, sertifikalı organik belgelerine bakmak yeterli oluyor.

               

              Organik Meyvelerin Faydaları

              Organik meyveler, herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretildikler için insan sağlığına olumlu  katkı sağlıyor.  Organik meyvelerde bozulma ve çürümelere karşı koruyucu maddeler kullanılmıyor. Ayrıca, organik meyvelerin üretimi sırasında herbisitler, mantar ve böcek öldürücü gibi ilaçlara yer verilmiyor. Bu da çevre kirliliğinin azalmasına, yeraltı sularının korunmasına, toprağın verimliliğin artmasına neden oluyor. Zararlı böcek ilaçları kullanmadan yapılan üretim ile insan sağlığı ve çevre korunuyor. Tarımda kullanılan haşere ilaçlarının atıkları, gıdanın içinde ya da kabuğunda kalabiliyor ve kolaylıkla temizlenmiyor. Haşereleri ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallara pestisit deniyor. İnsan vücudunda zamanla pestisit birikerek depolanıyor. Yoğunluğuna göre baş ağrısı, halsizlik, bağışıklık sisteminin düşmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor. Yine pestisitler lösemi, lenfoma, meme kanseri, prostat kanseri gibi hastalıkların risk oranını artırabiliyor. Organik olarak yetişen ürünlerde pestisit kullanımına yer verilmiyor. Organik meyvenin faydalarını günlük enerjinizde ve sağlığınızın devamında görebilirsiniz.

               

              Hastalıklara Karşı Organik Meyve

              Organik meyvelerle beslenirken diğer şekilde yetişen meyvelerden daha çok vitamin ya da mineral kazanmıyorsunuz. Ancak, organik meyvelerle bağışıklık gücünüz yükselirken olası hastalıklardan da korunabiliyorsunuz. Bu ürünler ile vücudunuza beslenme kaynaklı besin koruyucuları, antibiyotik gibi kimyasallar girmeyebilir. Organik tarım ile doğal çevrenin tarım eliyle kirletilmesinin önüne geçmek amaçlanıyor. Böylece organik yetiştirilen ürünler, üretim ve tüketim sürecinde insan, hayvan, çevre sağlığına katkı sağlıyor.

               

              Organik Meyve çeşitleri

              Organik meyve çeşitleri, genel anlamda sertifikalı organik meyveler ve doğal organik meyveler olarak ikiye ayrılıyor. Yetiştirilme şekli ile öne çıkan sertifikalı organik meyve çeşitleri, koku ve tatlarında farklılığını ortaya koyuyor.  Yüksek besin değerine sahip organik meyve çeşitleri, genetiği değiştirilmiş tohumlardan üretilmiyor. Tarım ilacı ve suni gübre kullanmadan üretilen organik meyveleri taze ve kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek tüm meyve çeşitleri, gerekli koşulları sağlayarak organik şartlarda yetiştirilebiliyor. Mevsiminde avokado, greyfurt, portakal, erik, incir,  kivi, ananas, kavun gibi tüm meyvelerin organik üretilenlerini bulabilirsiniz  Doğada kendiliğinden yetişen ve insan sağlığı için önem taşıyan meyve çeşitleri de bulunuyor. Kızılcık, dut, böğürtlen, yaban mersini, alıç, kuşburnu gibi meyveler doğada kendiliğinden yetişebiliyor. İnsan tarafından yetiştirilmesine müdahale olmayan meyveler organik olarak nitelendiriliyor.

               

              Kızılcık içeriğindeki antienflamatuar, antiviral, antibakteriyel madde ve C vitamini ile soğuk algınlığını önleyebiliyor. Organik kızılcık, soğuk algınlığını ve gribi önlemek için ideal bir besindir. Lifli yapıya sahip olduğundan bünyesindeki kalsiyum ile kemik ve diş sağlığının devamını sağlayabiliyor.  Kızılcık meyvesini suyunu çıkartarak içebilir, marmelat yaparak kış ayları için saklayabilirsiniz. Kuruttuğunuz kızılcık meyvesini kış çayınıza ekleyerek vücut direncini arttırabilirsiniz.

               

              Bahçelerde yol kenarlarında kendiliğinden yetişen böğürtlen, şifa kaynağı olarak tanımlanan meyveler arasında bulunuyor. Böğürtlen tüketerek kolon kanseri başta olmak üzere bağırsakla ilgili hastalıkların iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Kanser risklerini azaltan böğürtlen, kalp damar sağlığını koruyabilir. Çayı da yapılan böğürtleni derin dondurucuda saklayarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

               

              Taze olarak tüketebileceğiniz yaban mersinini kuru olarak da saklayabilirsiniz. Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olan meyve, idrar yollarını temizleyerek kalp damar sağlığınızı destekleyebilir.

               

              Çayı, marmelatı, pestili yapılan kuşburnu meyvesi, midenin ph dengesini düzenleyerek ülser oluşumunun önüne geçebiliyor. Yaşlanma etkilerini geciktiren meyvenin kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi bulunabiliyor.

               

              Kırmızı, kahverengi ve sarı renkleri bulunan alıç meyvesi, hem taze hem de kuru olarak tüketilebilir. Çok eski zamanlardan beri yabani olarak bilinen ve severek tüketilen alıç, prebiyotik yapısıyla bağırsak ve mide sorunlarını giderebiliyor. Sonbaharda pazar tezgahlarında yerini alan alıç, daralmış kan damarlarını gevşeterek kan basıncının düşmesini yardımcı oluyor.

               

              Bunlar dışında ahududu, dağ çileği gibi birçok doğal organik meyve çeşitleri bulunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalıklara karşı direnci arttıran bu meyvelerden mevsiminde, sık sık yiyebilirsiniz. Hazırladığınız organik meyve suyunu sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz. Doğal yetişen organik meyveleri, cinsine göre kurutarak ya da dondurucuda sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Organik meyve püresi yaparak çocuklarınızın beslenmesinde kullanabilirsiniz. Evde hazırlama imkanı bulamazsanız bebeklerin ara öğünleri için organik meyve çeşitleriyle hazırlanan püreleri satın alabilirsiniz.   Şekersiz şekilde pişireceğiniz organik meyveleri pestil ya da marmelat şeklinde tüketebilirsiniz. Organik meyve çeşitleri arasında yer alan bu ürünleri gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

               

              Sertifikalı Organik Meyveler

              Organik meyveler doğal süreçlerinde ve mevsiminde üretildiğinden tadı ve kokusuyla fark edilebiliyor. Organik meyvelerin tadındaki yoğunluk, ürün tohumlarının da yerli ve organik olmasından kaynaklanıyor. Organik meyve yiyerek sağlığınızın devamını sağlarken organik tarımın gelişmesine de katkıda bulunabilirsiniz. Organik meyve nereden alınır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Artık büyük marketlerde dahi, organik tarımla üretim yapan üreticilerin ürünlerine yer veriliyor. Bunun haricinde online satış siteleri üzerinden de organik meyve çeşitlerine ulaşmak mümkün oluyor.

               

              Organik Meyve Fiyatları

              Tükettiğiniz besinlerin yetişme şekli, sahip olduğu mineral ve vitaminlerin sağlığınız üzerinde etkileri olabiliyor. Organik meyveler içerdikleri antioksidan sayesinde geleneksel şekilde yetişen ürünlerden daha fazla faydalı olabiliyor. Organik meyve yetiştirirken böcek ilacı, kimyasal gübre veya ilaç kullanılmadığından maliyetli olabiliyor. Aynı zamanda üretim maliyetlerini etkileyen emek gücü de normalden fazla emek sarf ediliyor. Organik sertifika alma süreci de zor ve maliyetli oluyor. Organik meyve fiyatları, tüm bu bileşenleri ile üretim bölgesine, meyvenin cinsine, miktarına göre değişebiliyor. Üretim süreci zor ve maliyetli olan organik meyve çeşitleri, sağlığa katkıları nedeniyle tercih edebilirsiniz. Pahalı meyve organik olduğu anlamına gelmiyor. Organik meyve çeşitlerini alırken sertifikasını kontrol edebilirsiniz. Bu ürün çeşitlerini mevsiminde taze olarak tüketebilirsiniz. Bebeğiniz ya da yetişme çağındaki çocuklarınız için organik meyve pürelerinden satın alabilirsiniz. Bebekler için tasarlanan hazır organik meyve püre çeşitleri tek öğünlük olarak satışa sunuluyor.  Ek gıda olarak hazırlanan organik meyve püreleri bebeklerin aylarına göre olabiliyor. Bebek organik meyve püre fiyatları, ambalajlanma sayısına, firmasına, miktarına ve içeriğine göre değişebiliyor.