Hardal

38 ürün

Birim Miktarı

    Hardal Türü

    Fiyat

        Satıcı

          Kategori Hardal
          Varsayılan
            Toplam 20 / 38 ürün

            Hardal

            Ülkemizde dâhil olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerinde, pek çok yemeğin yapım aşamasında lezzetine olumlu anlamda katkı sağlayabilmek için birbirinden farklı baharatlardan yardım alınmaktadır. Bu baharat çeşitleri arasında hardal da bulunmaktadır. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen hardal; baskın bir tada sahip olması sebebi ile kullanım miktarına dikkat edilmelidir. Gereken oranlarda kullanıldığında oldukça lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır. Hardalın; beğenilen tadının yanı sıra sağlığa da birçok yarar sağladığı bilinmektedir. İklim koşulları fark etmeksizin her toprak parçasında kolaylıkla yetiştirilebilen baharatlar arasında yer alan hardal sos olarak da sıklıkla kullanılmaktadır.

            Dünyanın birçok yerinde yemeklerin yanında, yemeğin lezzetini arttırmak amacı ile farklı lezzetlere sahip pek çok sos çeşidi kullanılmaktadır. Hardal da sevilerek tüketilen bu sos çeşitleri arasında önemli bir yere sahiptir. Baharat olarak imal edilen hardal; aromatik kokusu ve lezzeti nedeni ile yemeklerin yapım aşamasında kullanılırken, sos olarak da yemeklerin yanında çokça tercih edilmektedir. Sos formunun hazırlanması için, öğütülmüş haldeki bitki tohumlarına su, limon ve zeytinyağı ilave edilmesi gerekmektedir. Tüketimine özellikle fast food ürünlerinde rastlanıyor olsa da birçok yemek ile kullanılması mümkün olan hardal; şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Soğuk algınlığına ve mide rahatsızlıklarına fayda sağladığı bilinen hardalın aynı zamanda bel ağrısı ya da göğüs hastalıklarına da yardımcı olduğu bilinmektedir. Yemeklerinizin lezzetini artırmanın yanı sıra sağlığınıza olumlu etki sağlaması için tercih edebileceğiniz hardal çeşitleri için Pazarama.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

            Hardalın Faydaları Nelerdir?

            Şifalı bir bitki olduğu bu nedenle de birçok sağlık problemine destek veren hardalın değişik faydaları bulunmaktadır.

            Hardal tüketimine ağırlık vererek kas ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz.

            Özellikle soğuk havaların ve kış mevsimin gelmesi ile birlikte; nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarına artış gözlemlenmektedir. Bu ve benzeri problemlerinizin tedavisine destek olabilmek için hardal kullanabilirsiniz.

            Aynı zamanda bu rahatsızlıkların yanında yaşanan burun tıkanıklığının giderilmesi için de tercih edebilirsiniz.

            Hardalın bilinen diğer bir faydası bel ve diz ağrılarına yarar sağlamasıdır.

            Hem baharat hem de sos formu antioksidan özelliğe sahiptir. Bu nedenle cildinizde meydana gelen akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin giderilmesi için kullanabilirsiniz.

            Hafif seviyedeki diş ağrılarınızın dindirilmesine yardımcı olacağı için bu gibi durumlarda destek alabilirsiniz.

            Sağlık problemlerinde size yardımcı olması için hardal baharatı ve hardal sosunu tüketebilirsiniz. Ancak kullandığınız ölçüye dikkat etmeli ve farklı sağlık sorunlarınız var ise doktorunuza danışmadan kullanmamaya özen göstermelisiniz.

            Hardal Nerelerde Kullanılmaktadır?

            Hardal bitkisini faydaları ve tadı nedeni ile pek çok kişi severek tüketmektedir. Bu bitkiyi baharat olarak yemeklerinizin içerisinde kullanmak istiyorsanız; öğütülmüş olan tohumlarını temin edebilirsiniz. Bu sayede yaptığınız yemeğin lezzetinin artmasına yardımcı olmanın yanı sıra hoş bir aroma kazanmasını da sağlayabilirsiniz. Özellikle et yemeklerinin vazgeçilmez baharatları arasında yer alan hardal; etin lezzeti ile birleşerek keskinlik kazanmaktadır. En çok kullanıldığı yerler arasında; vejetaryen yani çeşitli sebepler ile et, balık ve kümes hayvanlarını tüketmeyen kişiler için hazırlanan menüler de yer almaktadır. Dilerseniz hardal tohumlarını yeterli miktardaki suyun içerisine koyarak haşlayabilir sonrasında salatalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çay olarak tüketimine de sıklıkla rastlanmaktadır. Bu şekilde fayda sağlamak isterseniz yine tohumları haşlayabilir ve sonrasında tarçın ilave ederek çayınızı hazırlayabilirsiniz.

            Baharat olarak kullanımına oranla sos olarak daha çok tüketildiğini söylemek mümkündür. Evlerinizde de kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz hardal sosunu; patates ve benzeri kızartmaların yanında ya da hamburger gibi ürünler ile birlikte tercih edebilirsiniz. Genellikle fast food tarzı yiyeceklere eşlik ettiği bilinse de; beyaz et ya da kırmızı et ile hazırlayacağınız yemeklerinizde pişirme aşamasından önce dilediğiniz et ürününü hardal sosunu da ilave ederek hazırlayacağınız marinasyon aşamasında da kullanabilirsiniz. Yapısı ve içeriği gereği etin daha yumuşak bir forma sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer sos çeşitlerine kıyasla besin değeri yüksek ancak kalori oranı düşük bir bitki olan hardalı, diyet yaptığınız zamanlarda menülerinize ilave edebilirsiniz.

            Hardal Çeşitleri Nelerdir?

            Hardal ürününün tadı; içerdiği aromaların çeşitlerine bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Beyaz, siyah ve kırmızı olarak kullanıcıların beğenisine sunulan çeşitler arasından damak tadınıza göre seçim yapabilirsiniz. En acı tada sahip olduğu bilinen hardal bitkisinin tohumları beyaz ve siyah renkli olanlardır. Acı olmaları sebebi ile keskin olmanın yanı sıra yakıcı bir tada sahip olmaları kaçınılmazdır. Acı tat sevenlerin tercih edebileceği bu çeşitlerin kullanımında genellikle zerdeçal dikkat çekmektedir. Buradaki asıl amaç renk verebilmektir.

            Bütün halde yani öğütülmemiş olarak da kullanımına rastlanabilen hardal bitkisi genellikle beyaz et ürünleri, kırmızı et ürünleri ya da deniz ürünlerinin pişirilmesi esnasında tercih edilmektedir. Dilerseniz özellikle kış aylarına hazırlık olarak kurulan turşularınıza tat verebilmek amacıyla de kullanabilirsiniz.

            Hardal bitkisinin sahip olduğu kırmızı renkli tohumlar ile genellikle hardal yağı yapımında karşılaşılmaktadır. Hardal yağını; fırında pişireceğiniz sebzelerinize ya da salatalarınıza tat ve renk vermesi için kullanabilirsiniz.

            Her hali ile oldukça sağlıklı bir bitki olan, acı ve tatlı seçenek imkânı bulunan hardal çeşitleri içerisinden damak tadınıza göre değerlendirme yapabilirsiniz.

            Hardal soslarında ise içerisinde kullanılan ürünler değişkenlik gösterebildiği için lezzet olarak da farklılık arz etmektedir. Çeşitleri tatları ile pek çok yemekte tercih edebileceğiniz hardal sosunun; acı, ballı ya da şekersiz alternatifleri bulunmaktadır.

            Ballı seçeneği; adından anlaşılacağı üzere bal ile harmanlanarak elde edilen ve tatlı bir tadı bulunan sos çeşididir. Hardal bitkisinin sahip olduğu acı ve keskin tat, bal kullanılarak şekerli bir hale getirilebilmektedir.

            En sık tüketilen seçeneği ise acı olandır. Acılık derecesi; hafif, orta ve çok olacak şekilde değişkenlik göstermektedir. Bu sosun acılık derecesindeki en etkili faktör siyah tohumdur. Yapım aşamasında siyah tohumun eklenme miktarına bağlı olarak acılık derecesi de doğru orantılı olarak artacaktır.

            Şekersiz hardal sıklıkla spor yanların tükettiği bir sos çeşididir ve ilave şeker bulundurmamaktadır.

            Pek çok yemeğin yapım aşamasında, marine işlemlerinde ve salatalarınızda tercih edebileceğiniz, farklı seçenekleri ile temin edebileceğiniz hardal ürünlerini zevkinize göre seçebilirsiniz.

            Hardal Hangi Koşullarda Saklanmalıdır?

            Hardal yapısından kaynaklı olarak 20 dereceyi aşan sıcaklıklarda ya da güneş ışığına maruz kalması durumunda çabuk bozulacaktır, bu nedenle serin yerlerde muhafaza edilmeli eğer mümkün ise buzdolabında saklanmalıdır. Aksi durumlarda uzun süre kullanılması mümkün olmayacaktır. Formu bozulan hardal tohumu, hardal baharatı ya da hardal sosu, sağlık açısından tehlike arz edebileceği için saklama koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

            Hardal Fiyatları

            İhtiyaçlarınız ve damak zevkiniz doğrultusunda tohum, baharat ya da sos olarak tercih edebileceğiniz hardal farklı fiyatlarla satışa sunulabilmektedir. Farklı gramaj seçenekleri ve markası fiyatı etkileyen etkenler arasında yer almaktadır. Özellikle Alman markaları tarafından imal edilen ve sevilerek tüketilen hardal sos seçenekleri fiyat bakımından üst sıralarda yer alabilmektedir. Hardal fiyatları, çeşitleri ve içerikleri hakkında bilgi alabilmek ve siparişlerinizi güvenle temin edebilmek için Pazarama.com adresinden yardım alabilirsiniz.