Dış Lastik

835 ürün

Kullanım Yeri

Lastik Tipi

Lastik Ebadı

    Koruma Bandı Kalınlığı

    Lastik Yapısı

    Fiyat

        Satıcı

          Kategori Dış Lastik
          Varsayılan
            Toplam 20 / 835 ürün

            Dış Lastik

            Bisikletlerde kullanılan dış lastiklerin seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında; kullanım amacının yanı sıra kullanılacağı parkurun zemin yapısı yer almaktadır. Dış lastik ürünlerinin; kalınlığına, yumuşaklığına ve sağlamlığına göre farklı seçenekleri bulunmaktadır. Bisiklet dış lastiklerinin seçimlerinde öncelikle kullanım amacı göz önünde bulundurulmaktadır. Bunun nedeni ise; profesyonel bisiklet sürücüleri ve yarışçılarının ağırlığı, uzun yol yapacak olan kişilerin ise dayanıklılık ve lastiğin ömrünü ön planda tutmasından kaynaklanmaktadır. Dış lastik gereksinimleri; bisikletin kullanıldığı zeminin asfalt ya da toprak olmasına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kullanım sıklığına bağlı olarak dış lastiklerin diş yapılarında kayıplar yaşanabilmektedir. Bu nedenle belli aralıklar ile değiştirilmesi gerekmektedir. Lastiklerin tamamen düzleşmeden değişiminin yapılması sürüş güvenliği açısından da oldukça önem arz etmektedir. Bisiklet parçaları arasında en sık değiştirilenler arasında ilk sıralarda yer alan dış lastikler; güvenliğin yanı sıra hız ve konfor açısından da büyük bir öneme sahiptir. Bisiklet dış lastikleri farklı jant boyları dikkate alınarak özel olarak tasarlanmakta ve bu nedenle de farklı kalınlık seçenekleri sunmaktadır. Ürünlerin üretimi sırasında yüksek kaliteye sahip olan lateks ya da kauçuk gibi malzemelerin kullanımı tercih edilmektedir. Modeller arasında bulunan zırhlı dış lastiklerin sunduğu avantajlar arasında; uygun olmayan zeminlerde sivri yapılı cisimlerin tekerleklere zarar vermesini engellemenin yanı sıra iç lastiklerin korunmasını sağlamak da yer almaktadır. Bu modellerin kullanımı özellikle arazi koşullarında ya da uzun yapılan turlarda bisikleti sürerken büyük kolaylık sağlamaktadır. Şehir içinde tercih edilmesi halinde meydana gelebilecek riskleri en aza indirgemesi ile dikkat çekmektedir.

            Dış lastik seçeneklerini; yarış bisikletleri, dağ bisikletleri ve şehir bisikletleri olmak üzere üç ayrı seçenek altında toplamak mümkündür.

            Dış lastik çeşitleri hakkında detaylı bilgi alabilmek ve ürün özelliklerini inceleyebilmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilir, pek çok model seçeneği arasından tercihinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

            Dış Lastik Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

            Şehir, dağ ve yol bisikletleri için özel olarak dizayn edilen dış lastik modellerinin yapıları farklılık gösterebilmektedir. Özellikle yarışlar için ya da düz zeminlerde yüksek hızlara çıkabilmeyi sağlayan özellikleri nedeni tercih sebebi olan yol bisikletlerinde epey ince lastik çeşitleri kullanılmaktadır. Yol bisikletleri için temin edilecek dış lastik modellerinin hafif ve ince yapıda olması gerekmektedir. Sürtünmenin en az seviyelere inmesine ve bu nedenle de bisikletin çok yüksek hızlara ulaşabilmesine olanak tanıyan yol bisikleti dış lastik modellerinin üretimi olabildiğince ince yapılara sahip olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu tarz lastik çeşitlerinin yüzeyinde iğne bulunmamaktadır. Bu durum hız anlamında size büyük avantaj sağlamaktadır. Yarış ve yol bisikletlerinin jant tasarımları oldukça ince bir yapıya sahip olabilecek şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle dış lastiklerin de bu yapıya uygunluk sağlayabilmesi adına hafif ve ince olması büyük önem arz etmektedir. Daha güçlü bir ivme ve hıza kolay bir şekilde ulaşabilmenize yardımcı olan dış lastik ürünlerinin, bu özelliğe sahip olma nedenlerinden bir tanesi de üretimi sırasında kullanılan kaliteli kauçuk malzemelerden kaynaklanmaktadır.

            Dağ bisikletlerinde ise yol bisikletlerinin aksine kalın dış lastiklerin kullanımı tercih edilmektedir. Etkili bir sürüş güvenliği sağlayan dağ bisikleti lastiklerinin her türlü zeminde kolaylıkla kullanılabilmesi mümkündür. Bisiklet kalın dış lastik modelleri yolu daha iyi kavramaları ve engebeli arazilerde rahat bir şekilde yol alabilmenize imkân tanımaları ile ön plana çıkmaktadır. Bu ürünler; taş, toprak, çamur ya da mıcır gibi dış etkenlerin fazla olduğu patika yollarda kolaylıkla kullanılabilmektedir. Lastik yapısının ağır ve kalın olması sebebi ile bisikletin devrilme olasılığının minimize edilmesini sağlamanın yanı sıra kendinizi güvende hissetmenize de yardımcı olmaktadır. Dağ bisikletlerinin yapısında dikkat çeken unsurlar arasında; ağırlık ve kalınlığının yanı sıra daha çok ve daha derin dişler yer almaktadır.

            Şehir içi kullanımlarda ise hem kolaylık sağlaması hem de güvenli olabilmesi nedeni ile zırhlı dış lastik ve şehir bisikleti dış lastik modellerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Konforlu bir sürüş sağlayabilmesi için şehir bisikletlerinin lastiklerinde orta kalınlıklar tercih edilmektedir. Bu bisikletlerin genellikle bisiklet yollarında ya da asfalt zeminlerde kullanılması nedeni ile lastiklerinde daha sınırlı iğne ucu sayısı ve derinliği ön plana çıkmaktadır. Yol bisikletlerinin tasarımları güvenli ve düz yol zeminleri için yapılırken, şehir bisikletlerindeki dış lastik tasarımlarında; çukurlu yollar, kaldırımlar, bozuk ya da engebeli yollarda güvenli sürüş sağlayabilecek özellikler göz önünde bulundurulmaktadır. Genellikle kısa süreli ulaşım amaçları ile tercih edilen şehir bisikletlerinin lastik yapıları; ani fren yapılması gereken anlarda hemen durabilme avantajı da sunmaktadır.

            Jant İle Uyumlu Dış Lastik Seçenekleri Nelerdir?

            Dış lastik seçenekleri ile ilgili önem arz eden konulardan bir tanesi de jant ile uyumlu bir yapıya sahip olmasıdır. Lastik türlerini; tubular, tubeless ve clincher olmak üzere üç ayrı gruba ayırmak mümkündür.

            Profesyonel olarak gerçekleştirilen bisiklet yarışlarında sıklıkla karşılaşılan, iç ve dış lastiğin bir bütün olduğu tubular olarak bilinen lastik türünde ayrı bir iç lastik bulunmamaktadır. İç lastik görünmeyecek biçimde lastiğin içinde yer almaktadır. Özellikle profesyonel yarışçıların tercihi olan bu lastik türünde; jantın üst kısmında özel bir reçine bulunmaktadır. Bu nedenle patlaması durumunda lastiğin değiştirilmesi pek kolay olmamaktadır. Tubular lastik türünde; lastiklerin janta monte edilebilmesini sağlayan çelik çentikler bulunmamaktadır. Bu nedenle de çok daha hafif bir yapısı vardır.

            Tubeless lastik dilimizde tüpsüz lastik anlamını içermektedir. Günlük kullanımlar için uygunluk sağlayan bisiklet çeşitlerindeki gibi lastiğin iç kısmında ek bir tüp ya da iç lastik bulunmamaktadır. Bunların yerine lastiğin içine basılan hava basıncı sayesinde lastiğin dik durabilmesi sağlanmaktadır. Sökülmesi çok da zor olmayan tubeless lastik türlerinin patlaması durumunda; lastiğin içerisine özel bir jel enjekte edilmekte ve böylece tamir edilmesi sağlanmaktadır.

            Lastik türleri arasında en çok çeşidi bulunan ve bu sayede en çabuk şekilde temin edilebilmesi mümkün olan clincher; iç lastik ile kullanılmaktadır. Jantı ile beraber değerlendirildiğinde en ağır lastik türü olduğu söylenebilmektedir. Bu lastik türlerinin değiştirilmesi oldukça pratik ve kolay olmaktadır. Bu nedenle patladığı zamanlarda, lastik sökülerek, iç lastik kısmına yapıştırıcı yardımı ile yama yapılmakta ve tamir edilmesi sağlanmaktadır.

            Lastik Alırken ve Kullanırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

            Kullandığınız bisiklet için uygun yapıdaki dış lastik çeşidini seçerken, kilo ve boy gibi özelliklerinizi de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca kullanım amacınızın yanı sıra, kullanım alışkanlıklarınızı ve bisikleti süreceğiniz yolların durumunu da göz ardı etmemelisiniz. Bisikletinizin türü de tercih etmeniz gereken dış lastik modeline karar vermenizi etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Seçimleriniz sırasında; dış lastiğin özelliklerini, tasarımını ve kalitesini de dikkate almanız gerekmektedir.

            Dağ bisikletleri için iri ve kalın, şehir bisikletleri için orta kalın ve yarış bisikletleri için ise çok ince lastikler seçmeye özen göstermelisiniz. Bisikletin jant boyuna ve özelliklerine uyum sağlayacak dış lastiklerin tercih edilmesi; hem konforlu hem de güvenli bir sürüş önem arz etmektedir. Uzun süreli kullanımlar için dayanıklı yapıları ile dikkat çeken plastik lastiklerin kullanılması gerekirken, güçlü ve hızlı performans sağlayabilmek için kauçuk kullanılarak üretilen lastiklerin tercih edilmesi gerekmektedir. Eskiyen, düzleşen ya da dişli yapılarını kaybetmiş olan dış lastiklerin vakit kaybetmeden değiştirilmesi dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.

            Dış Lastik Fiyatları

            Kullanım amacına ve kullanacağı zemine göre farklı özelliklere ve yapılara sahip olabilen pek çok dış lastik seçeneği bulunmaktadır. Bu durumlar fiyatlara etki edebildiği gibi kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen modellerin fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir.

            Dış lastik fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek ve ürünlerin özelliklerini inceleyebilmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitenin bünyesinde yer vermiş olduğu ürün çeşitlerine; sunmuş olduğu avantajlar sayesinde kolaylıkla erişim sağlayabilir, ihtiyacınıza uygun olan ürünlerin siparişini kolaylıkla oluşturabilir ve güvenle temin edebilirsiniz.