Monitör

1.394 ürün

Ekran Boyutu

    Çözünürlük

      Ekran Türü

        Ekran Yenileme Hızı

          Ekran Tipi

          Panel Tipi

          Dokunmatik Ekran

          Dahili Hoparlör

          Tepki Süresi

            Vesa Uyumluluğu

            Fiyat

                Satıcı

                  Kategori Monitör
                  Varsayılan
                    Toplam 20 / 1394 ürün

                    Bilgisayar Monitör Fiyatları ve Çeşitleri

                    Bilgisayar monitör çeşitleri, bir bilgisayarın kalbidir diyebiliriz. Monitör, bilgisayarın ruhunun penceresidir. Doğru monitör seçimi olmadan, oyun oynarken, fotoğraf ya da video görüntülerken veya düzenlerken ya da en sevdiğiniz web sitelerinde sörf yaparken, sisteminizde yaptığınız her şey cansız görünecektir.

                    Donanım satıcıları, farklı ekran özellikleri ve özellikleriyle deneyimin nasıl değiştiğini anlıyor ve bu anlamda da pazarı çok sayıda seçenekle doldurdu. Ancak, monitörünüzü ne için kullanacağınız bu çok sayıdaki seçenek arasından bir eleme yapmanızı sağlıyor.

                    Başlamadan önce kendi seçeneklerinizi ve ihtiyaçlarınızı belirlemeniz bilgisayar monitör çeşitleri arasından seçim yapmanızı daha kolay hale getirecektir.

                    Bilgisayar Monitör Çeşitleri Nasıl Seçilir?

                    Monitörünüzün ana amacını belirleyin: Oyun, profesyonel ya da genel kullanım için mi? Genel olarak, oyuncular hızlı yenileme hızlarına ve düşük tepki sürelerine önem verir. Profesyonel program kullanıcılarında ise önemli olan renk konusudur.  Öncelikle monitör türlerine beraber bir bakalım.

                    Genel olarak ekran boyutu, markanın yanı sıra monitörler arasındaki tek fark gibi görünebilir. Her ekranın arkasında olup bitenlere ve doğru sonuçları almak için bilgisayarınızın neye ihtiyacı olabileceğine girmeden önce, monitör türlerini ve bunların çeşitli şekil ve boyutlarını tanıtmak en iyisidir.

                    Genel Kullanım ve İş

                    Genel kullanımlı monitörler evde veya iş ofislerinde bulunabilir ve çoğunlukla Microsoft Office uygulamalarını, web tarayıcılarını veya yoğun grafik işlemeye ihtiyaç duymayan bilgisayar programlarını çalıştırmak için kullanılır. Bu nedenle, genellikle oldukça düşük fiyat etiketlerine göre hangi monitörlerin genel kullanım için olduğunu anlayabilirsiniz. Bu ürünler tasarruflu bütçeleri desteklediğinden, PC'nizin bu standart monitörleri düzgün bir şekilde kullanmak için herhangi bir üst düzey özelliklere veya güncel yükseltmelere ihtiyacı olmayacaktır.

                    Profesyonel (Grafik Tasarım, Fotoğraf ve Video)

                    Dijital bir sanatçı ya da içerik yaratıcısıysanız veya görsel eğlence alanına yeni başlamak istiyorsanız, profesyonel bir tasarım/düzenleme monitörünün size neler sunabileceğini öğrenmeniz gerekmektedir. İster basılı olarak ister bir web sitesinde sergilenecek bir şey tasarlıyor olun, doğru rengi (ve dolayısıyla yaratıcı ambiyansı) elde etmek için iyi bir monitör şarttır.

                    Eğer daha düşük kaliteli bir monitör alırsanız bir projeyi tamamlarken aklınızdaki renk(ler) diğer ekranlarda oldukça farklı görünebilir. Ayrıca, Adobe Photoshop veya Apple'ın Final Cut Pro gibi programları çalıştırabilen bir makine gerekmektedir. Bu anlamda mutlaka iyi bir bilgisayar monitör çeşidi seçmelisiniz.

                    Oyun

                    Video oyunlarının büyük bir kısmı gibi, oyun monitörlerinin de hızlı olması gerekir. Monitör terimlerinde "hızlı", her bir ekranın yenileme hızını ve yanıt süresini ifade eder. Yenileme hızları şu anda 240 Hz'ye kadar çıkıyor; bu, oyununuzun görüntüsünün saniyede 240 kare aralığında görüntüleneceği anlamına geliyor (bu, tereyağı gibi pürüzsüz!). Ekran yanıt süreleri, renklerin ne kadar hızlı değiştirilebileceğinin bir ölçüsü olduğundan, bir monitörün yenileme hızının iyi görünüp görünmediğini belirlemede çok önemli olabilir; şu anda bir monitördeki en hızlı yanıt süresi 1 milisaniyedir (ms).

                    Ultra Geniş

                    Adından da anlaşılacağı gibi, ultra geniş monitörler, aynı anda iki veya monitör kullanmanın üretken verimliliğini simüle edebilen daha fazla ekran alanı sağlamak için sola ve sağa uzanır. Aynı anda birden fazla uygulamayı görüntülemek için harika olan ultra geniş monitörler, profesyonellerin tercih ettiği iş ekranı olabilir. Ultra geniş ekranlı monitörlerle elde ettiğiniz benzersiz çözünürlükleri anlamak için ekran boyutu (diyagonal ölçüm) ve en boy oranı (genişlik-yükseklik) çok önemlidir.

                    Kavisli

                    Tüketici pazarında oldukça yeni olan, 2014'te Samsung ve LG TV'lerde başlayan kavisli ekran çılgınlığı, bilgisayar monitörlerinde de kendini göstermeye başladı. Tıpkı ultra geniş monitörler gibi, kavisli monitör ekranları da izleyiciye doğru kıvrılan genişletilmiş sol ve sağ genişliğe sahiptir. Başlangıcından bu yana, bu özelliğin temel amacı daha fazla görülebilir alan sağlamak olmuştur. Sonuç olarak, bu monitörler, geleneksel düz panel ekranların sunamadığı daha yüksek bir derinlik hissi sunabilir. Bu bilgisayar monitör çeşitleri de genellikle oyun oynayanlar tarafından tercih edilmektedir.

                    HDR

                    Özetle, yüksek dinamik aralıklı (HDR) içerik, ekranda gerçeğe yakın renkleri simüle etmek için en son renk aralığı teknolojisini kullanır. İlk olarak fotoğrafçılık alanında kullanılan HDR teknolojisi, kontrast kalitesini iyileştirme, daha koyu siyahlar ve daha saf beyazlar üretme etrafında döner. HDR monitörler, hem profesyonel görsel hem de yüksek kaliteli oyun uygulamalarıyla harika çalışır.

                    Dokunmatik Ekran

                    Genel olarak, tüm monitörler, ekran ve resim ayarlarını yapmak için entegre, fiziksel donanım kontrolleri ile birlikte gelir. Bazı dokunmatik ekranlı monitörler, size ekran üzerinde, dokunulabilir bir kaplama sağlayarak bunu hızlandırır. En önemlisi, dokunmatik ekranlar, eğitim ve ticari uygulamalar için yaygın olarak kullanılmaktadır.

                    Peki bir monitörde görüntü kalitesini nasıl kontrol edebiliriz?

                    Zar zor kazandığınız parayı istemediğiniz bir ürüne yatırmamak için yapmanız gereken son şey, görüntü kalitesini kontrol etmektir. Bu adımlar, kaliteli monitörleri kalitesiz ekranlardan ayırmanıza yardımcı olacaktır:

                    Netlik/odak: Merkezdeki aynı metin/grafiklerle karşılaştırıldığında ekranın köşelerindeki metin veya grafikleri kontrol edin. İyi bir monitör hem merkezde hem de köşelerde keskin olmalıdır.

                    Metin netliği: Notepad gibi bir metin programı açın ve birkaç satır yazın. Metin bulanık görünüyorsa veya mor, kırmızı veya yeşil ana hatlar (renk saçılması olarak bilinir) belirtileri gösteriyorsa, monitör iyi kalitede olmayabilir.

                    Parlaklık: Parlaklık ayarlarını kontrol edin. Vitrinde sergilenen monitörler, mağaza koşulları nedeniyle parlaklık için maksimuma ayarlanabilir.

                    Oranlar: Bir daire çizerseniz veya görüntülerseniz, hangi yönde ölçerseniz ölçün aynı çapta gerçek bir daire olmalıdır.

                    Renkler: Kırmızı, yeşil, mavi ve sarı saf renkler olmalı, çamurlu, koyu veya çok parlak olmamalıdır. Ten tonları, yeşil, kırmızı veya mavi tonlar olmadan doğru görünmelidir. Merkezin yanı sıra monitörün kenarındaki renkleri kontrol edin.

                    Parlama: Bazı monitörler parlamaya diğerlerinden daha duyarlıdır. Bu, açık havada veya parlak ışıklar altında çalışırken ortaya çıkabilir. Monitöre birden çok açıdan bakmak, parlamanın ne kadar etki yaratabileceğini belirlemeye yardımcı olacaktır.

                    Bilgisayar Monitör Fiyatları

                    Bilgisayar monitör fiyatları markaya ve modellere göre değişmektedir. Ayrıca monitörlerin sunduğu özellikler de fiyat anlamında değişikliklere yol açar. Örneğin genel kullanıma hizmet eden bir monitör oyun monitörlerine nazaran çok daha ucuzdur.

                    Bir monitör satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey vardır. Bunlar bilgisayar monitör fiyatları konusuna da etki etmektedir:

                    Boyut: Büyük monitörler, pencereleri küçültmeden veya kapatmadan çalışmak için daha fazla kullanılabilir alan sağlayarak işinizi daha verimli hale getirir. Daha büyük bir monitör yerleştirmek için yeterli masa alanınız olduğundan emin olmanız gerekir.

                    Çözünürlük: Çözünürlük, bir monitörün bir görüntüyü göstermesi gereken piksel sayısıdır. Tipik olarak, monitör çözünürlükleri 2 sayıdan oluşur. Mevcut en yaygın çözünürlük 1920 x 1080'dir. Bu, yatay olarak 1920 pikseli ve dikey olarak 1080 pikseli temsil eder. Daha yüksek çözünürlükler, monitörde daha fazla bilgi görüntülemenizi sağlar ve daha yüksek çözünürlükler daha keskindir.

                    Video Girişleri: Yaygın video girişleri arasında VGA, HDMI, DVI ve Displayport bulunur. Size hangisi gerekiyorsa bunun alacağınız monitörde olup olmadığına mutlaka bakın.

                    Bütçe: Diğer bilgisayar bileşenleri ve aksesuarları gibi, bir monitör satın alırken ödediğinizin karşılığını alırsınız. Pek çok özelliği olmayan temel bir 1920 x 1080 monitör oldukça uygun fiyatlıdır. Ama spektrumun diğer ucunda, 4K çözünürlüğe ve ayarlanabilir yüksekliğe sahip 32 inç veya daha büyük bir monitörler de bulunmaktadır. Bilgisayar monitör fiyatları konusunda bunlar çok daha pahalı olacaktır.

                    Pazarama.com ile yüzlerce seçenek arasından size en uygun ürünü bulabilir, ürünleri karşılaştırabilir ve uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Kaliteden ve müşteri memnuniyetinden taviz vermeyen yapısı ile Pazarama.com sizlerin en uğrak noktalarınızdan biri olacaktır. Online alışverişin yeni ve güvenilir adresi Pazarama.com