Fındık

484 ürün

Birim Miktarı

    Organik

    Ürün Türü

    Fiyat

        Satıcı

          Kategori Fındık
          Varsayılan
            Toplam 20 / 484 ürün

            Fındık

            Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de sevilerek tüketilen kuruyemişler arasında yer alan fındık; huşgiller familyasına aittir. Eşsiz lezzetinin yanı sıra oldukça faydalıdır. Yetiştiriciliği ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde yapılmaktadır. İçeriğinde yararlı yağlar ve nişastanın yanı sıra; protein, E vitamini ve Omega 3 bulunmaktadır. Çinko, potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum açısından da oldukça yararlı ve zengin bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle ufak bir miktarının tüketilmesi bile tokluk hissetmenizi sağlamaktadır. Kuruyemiş olarak tüketilebildiği gibi, salatalarda ve tatlılarda sıklıkla kullanılmakta ve lezzete büyük oranda katkı sağlamaktadır. İç fındık, tuzlu ve soslu fındık çeşitlerini tercih edebileceğiniz gibi damak zevkinize göre çiğ ya da kavrulmuş şekilde de tüketebilirsiniz. Pek çok çeşidi bulunan bu lezzetli kuruyemiş kabuklu veya kabuksuz olarak temin edebilmeniz mümkündür. Farklı gramaj ve ambalaj çeşitleri için Pazarama.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

            Fındığın Kalori Değerleri ve Kullanım Süreleri Nasıldır?

            Besleyiciliği ile bilinen fındığın zengin içeriği nedeniyle pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak kalori değeri fındığın türüne göre farklılık göstermektedir. Kabuklu, yaş veya kavrulmuş olan fındığın kalori değeri aynı değildir. En az kaloriye sahip olan fındık türü; yeşil ve taze olanıdır. Kavrulmamış kabuklu fındık ise kavrulmuş fındık içine nazaran daha az kalori içermektedir. Fındıktan alınan kalori değeri, tüketim miktarına bağlı olarak değişmektedir.

            Bir porsiyon yani yaklaşık 30 gr olan fındığın kalorisi, kuru ve kavrulmuş olması halinde 190’dır. Bu gramaja sahip fındığın içerisinde farklı oranlara sahip yağ, karbonhidrat ve protein bulunmaktadır.

            Yaş fındığın kalori değeri tane olarak ortalama 15 ile 20 arasında değişebilmektedir.

            Birçok yararı bulunan fındıktan gerekli besin değerlerini alabilmenin yolu doğru saklama koşullarına bağlı olmaktadır.

            Kabuklu fındıkları bir sezon boyunca fayda sağlayacak şekilde tüketebilmek için kuru ve serin bir yerde muhafaza etmeye özen göstermelisiniz.

            Kabuksuz fındıkların da aynı şekilde saklanması gerekmektedir ancak bu fındık türünün tüketilme süresi kabuklu olanlara oranla daha kısa olabilmektedir.

            Hazır olarak temin edilen doğal ve kavrulmamış fındıktan gereken faydayı sağlayabilmek için ürünün düzgün ve doğru bir biçimde paketlendiğinden emin olmalısınız. Aksi takdirde ürünleriniz kısa süre içerisinde bozulmaya başlayabilir. Ayrıca belirtilen koşullara uygun olacak şekilde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

            Fındığın Sağladığı Faydalar Nelerdir?

            Kalp sağlığı için önem arz eden ayrıca destekleyici bir yapısı bulunan ve bir yağ çeşidi olan oleik asit fındığın içerisinde bol miktarlarda bulunmaktadır. Fındık oleik asidi, kalp dostu olarak Akdeniz perhizinin temeli olan zeytinyağı kadar içermektedir. Düzenli fındık yenilmesi kolesterolün düşmesine neden olduğu gibi kalp sağlığınızı da olumlu anlamda etkilemektedir.

            Fındığın içerisinde bol miktarda E vitamini bulunmaktadır. E vitamini; düzgün kan dolaşımına destek olması nedeni ile soğuk algınlığı, ateş ve benzeri rahatsızlıkların meydana gelme olasılığını düşürerek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra alyuvarların parçalanması engellediği için anemi riskinin de azalmasını sağlamaktadır.

            Protein, lif ve yüksek yağ bakımından zengin bir içeriğe sahip olan fındık tok hissetmenize yardımcı olmaktadır. Bu sebeple perhiz listelerinin ara öğünlerinde 6 – 7 âdeti aşmayacak şekilde sıklıkla görmek mümkündür. Sağladığı tokluk hissiyatı nedeni ile fazla kalori alımını engeller. Fazla tüketildiği durumlarda ise kilo alımına sebep olmaktadır.

            Fındık E vitamini kadar B6 vitamini açısından da varsıl bir yapıya sahiptir. Bu vitamin; sinir sisteminin düzgün çalışabilmesi için oldukça gereklidir. Bunun için gerekli olan serotonin, melatonin ve epinefrin hormonlarının salgılanmasına yardımcı olan bir vitamindir.

            Fındık; flavonoidler olarak isimlerinden gruba ait olan maddeleri içermektedir. Bu maddeler beyin sağlığına destek olmaları ile bilinmektedirler. Fındık tüketimi zihinsel ve psikolojik anlamda kendinizi daha iyi hissetmenize de yardımcı olmaktadır.

            İçerisinde bol miktarda lif bulundurması sebebi ile fındığın lifli bir yemiş olduğu bilinmektedir. Lif; sindirim için gerekli olduğu gibi kan şekerinin de dengelemesini sağlamaktadır. Bu nedenle fındığın diyabet riskini azalttığı söylenmektedir. Aynı zamanda lif; ishal ve kabızlık sorunlarına da iyi gelmektedir.

            Güçlü bir antioksidan olarak bilinen fındığın içerisinde; özellikle meme ve prostat kanser riskini en aza indirgemeye yardımcı olan beta – sitosterol bileşiği bulunmaktadır. Antioksidan olması sebebi ile vücuttaki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan fındık aynı zamanda tümörlü hücreleri de azaltmaktadır.

            Fındık; vücuda giren ya da çıkan kalsiyum oranının düzenlenmesi için oldukça önem arz eden magnezyum açısından da zengin bir besindir. Kalsiyum kasların doğru çalışmasını sağlarken, magnezyum kas gerginliğini en aza indirgeyerek kramp ve spazm gibi durumların yaşanmasını engellemektedir.

            E vitamini içermesi ve antioksidan olması sebebi ile fındık tüketimi cildinizin korunmasına ve daha canlı gözükmesine de destek olmaktadır.

            Fındık Çeşitleri Nelerdir?

            Yaş veya kuru olması fark etmeksizin fındık çeşitlerini iç ya da kabuklu olarak temin edebilirsiniz. Taze yaş fındığın bilinen diğer isimleri; taze fındık, yeşil fındık veya yaş fındıktır. Bu fındık türleri hasat yapıldıktan sonra kurutma işlemi yapılmadan, yaprakları ile birlikte sevenlerinin beğenisine sunulmaktadır.

            Taze kabuklu fındık türlerini; yeşil kabuklu yaş fındık adıyla da bulabilirsiniz. Taze olması sebebi ile içi yaş olan fındıklar, tam tersi içi kurutulmuş fındıklara oranla daha sütlü bir lezzete sahip olabilmektedirler. Yaş fındıkların temin edilme süresi oldukça kısadır. Bunun sebebi ise, hasadın sona ermesinde sonra fındıkların hızlı bir şekilde kurumaya başlamasıdır.

            Kurutulmuş fındık türlerini; kabuklu veya iç fındık olarak alabileceğiniz gibi kırık fındık şekli ile de temin edebilirsiniz. Kabuklu fındıkları damak zevkinize göre tuzlu veya tuzsuz olarak tüketebilirsiniz.

            Kabuksuz fındık taneleri irili ya da ufaklı şekilde olabilmektedir. Tüketim için hazır olan bu çeşitler; fındığın sahip olduğu sert kabuk içerisinden çıkarılması ile elde edilmektedir. Paket çeşitleri vakumlu ve vakumsuz olarak üretilmiştir siz dilediğinizi tercih ederek satın alabilirsiniz. Gramaj olarak en çok talep gören ambalajlar; 100 gr, 200 gr, 250 gr ya da 500 gr şeklindedir. Kuruyemiş olarak ya da dilediğiniz yemek çeşidinde kullanabilirsiniz.

            Kırık seçeneği de bulunan fındık değişik kalınlıklara sahip olabilmektedir. Hamur işlerinizde veya tatlılarınızda yemeğin lezzetini arttırabilmek için dilerseniz içine koyabilir ya da lezzetin yanı sıra görselliği ile de dikkat çekebilmesi için üstüne koyabilirsiniz.

            Kabuğundan ayrılan fındıklar; çiğ ya da kavrulmuş veya tuzlu ve tuzsuz şekilde işlenebilmektedir.

            Fındık Fiyatları

            Üretim ve tüketim şekillerine göre farklılık gösteren fındık türlerini, damak zevkinizi ve kullanacağınız yeri dikkate alarak tercih edebilirsiniz. Kabuklu fındıklar uzun süre muhafaza edebilme avantajı sağlamaktadır. Seçeceğiniz fındığın şekline ise kuruyemiş ya da yemeklerinizde yardımcı ürün olarak kullanma durumlarınızı göz önüne alarak belirleyebilirsiniz. Gramaj alternatiflerini ise tüketim ve kullanım sıklığına bağlı olarak değerlendirebilirsiniz. Fındık fiyatlarına etki eden faktörler arasında fındığın türü ve işleme yöntemi ilk sıralarda yer alırken, üretildiği bölge de farklılık oluşmasına sebep olabilmektedir. Pazarama.com adresini ziyaret ederek; çeşitler ve fiyatlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, dilediğiniz ürünün siparişini kolayca oluşturarak, güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.