Vites Topuzu

1.594 ürün

Fiyat

      Satıcı

        Kategori Vites Topuzu
        Varsayılan
          Toplam 20 / 1594 ürün

          Vites Topuzu 

          İnsan yaşamı için geliştirilen ve üretimi devam eden pek çok ürün bulunur. 20. yüzyıldan itibaren ulaşımın sağlanması için kullanılmaya başlanan arabalar artık hayvan gücüne gerek kalmadan bir yerden bir başka yere gidebilmeyi mümkün hale getirmiştir. Motor gücü kullanarak çalışan bu taşıtlar zaman içinde insanların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre geliştirilmiştir. Göz zevkini besleyici tasarımlarla insanların ilgisini çekmeyi başaran araçlar günümüzde temel bir ihtiyaç halini almıştır. 

           

          Arabalar biçim, motor gücü, donanım ve kapasite bakımından çok farklı modellerle piyasaya sürülür. Geniş bir açıdan bakıldığı zaman araçlar binek ve ticari olarak iki farklı alanda işlev görür. Aracın markası, modeli ve işlevi ne olursa olsun mutlaka barındırması gereken birtakım temel parçalar vardır. Bu parçalar aracın hareket edebilmesi ve istenen hızda kullanılabilmesi ya da istenildiği gibi durdurulabilmesi için oldukça önemlidir.  

           

          Teknolojinin ve bilimin ilerlemesi ortaya yepyeni özelliklere sahip birbirinden cezbedici araçlar çıkarmaktadır. Tüm bu araçlar yine bazı ortak aksamlarla dizayn edilerek beğeniye sunulur. Örneğin direksiyon bir aracın olmazsa olmazlarındandır. Aynı şekilde gaz, fren ve debriyaj pedalları da bir araçta mutlaka yer alması gereken unsurlardır. Tıpkı bu parçalar gibi vites topuzu da arabalarda mutlaka bulunması lazım olan öğelerden biri olarak kabul edilir. 

          Vites Topuzu Nedir? Vites Topuzu Modelleri 

          Geçmişten beri üretilmekte olan binlerce araçta sürücü koltuğunun yakın bir noktasına konumlandırılan vites kolu, enstrüman paneli adı verilen bölümün altına yerleşen oto aksesuarları olarak tanımlanabilir. Bir otomobil otomatik şanzımanlıysa vites grubuna bağlı olan metal kola vites topuzu denir ve vites değiştirme amacıyla kullanılır. Vites topuzu değiştirme işlemi ile birlikte araç istenen vitese o an geçiş yapmış olur. Böylece aracın hızı arzu edilen miktarda ayarlanabilir. 

           

          Vites topuzu satın alınan aracın içinde zaten bulunur. Ancak bazı bireyler araçlarının hem içini hem de dışını kendi zevklerine uygun olarak dizayn etmek isterler. Bu dizaynda direksiyon, koltuk, vites topuzu gibi kısımlar kişinin stiline göre yeniden yaptırılır. Vites topuzu yenileme işlemiyle birlikte istenen görünüme ve rahatlığa sahip bir topuza sahip olmak mümkündür. Zaten bir aracın en sık kullanılan ve haliyle en hızlı yıpranma gösteren parçası da oto vites topuzu olduğu için değişmesi bir bakıma iyidir. 

           

          Kısa bir yolculukta bile onlarca defa vites değiştirildiği düşünüldüğü zaman bu parçanın yenilenmesi kişinin yararına olacaktır. Vites topuzu yapıştırma ya da zımbalama tekniğiyle söz konusu parça değiştirilebilir. Böylece yepyeni bir vites koluna sahip olunabilir. Eğer siz de eskiyen ve aracınızın iç dekoruna uymadığını düşündüğünüz yuvarlak vites topuzu ya da farklı biçimdeki kolu istediğiniz bir modelle değiştirerek şıklığı yakalayabilirsiniz. 

           

          Vites topuzu modelleri her aracın yapısına ve kişinin zevkine göre değişkenlik gösterebilir. Bu kapsamda üretilen uzun vites topuzu özellikle toplu taşıma araçları için kullanılan bir ürün olarak ön plana çıkar. Diğer vites kollarına kıyasla daha uzun bir gövdeye sahip olan bu modeller sürücü koltuğundaki sürücünün vitesi rahatlıkla değiştirmesi için idealdir. Uzun vites kolu otobüs vites topuzu olarak da isimlendirilir. 

           

          Yarış vites topuzu yarış arabaları için özel olarak tasarlanmıştır. Yarış esnasında kolaylıkla vites atmayı ve hız kesmeden yola devam etmeyi mümkün hale getirirler. Vites topuzu otomatik araçlar için de gereklidir. Manuel viteslerden farklı olarak geri vites atmak amacıyla kullanılan otomatik vites koluyla hem tarz hem de işlevsel bir kola sahip olabilirsiniz. Ele oturan top vites topuzu modelleri ergonomik tasarımlarıyla size konforlu bir sürüş deneyimi sunmak için en iyi şekilde işlev görür. 

          Vites Topuzu Kılıf Modelleri 

          Yıpranan ve eskisi gibi rahat hareket ettirilemeyen vites kolunun değiştirilmesi en iyi çözüm yoludur. Ancak bu yıpranmanın önüne geçmek ve vitesin kullanım ömrünü uzatmak adına daha pratik bir yöntem mevcuttur. Vites topuzu kaplama işlemi sayesinde vites kolunuzu etkin bir biçimde koruma altına alabilirsiniz. Vites topuzuna yaptıracağınız ya da zahmetsizce geçireceğiniz vites topuz koruyucu ile hem şık bir görünüm elde edebilirsiniz hem de topuzu eskimeye karşı koruma altına alabilirsiniz. 

           

          Bir korumadan çok estetik görüntüyü iyileştirmek için tercih edilen vites topuzu sweatshirt modelleriyle siz de vitesinize daha sevimli bir duruş kazandırabilirsiniz. Tıpkı gerçek bir sweatshirte benzeyen vites topuz süsü, vitesin baş kısmını insan kafasına benzeterek gerçek bir insan figürü oluşturmayı başarır. Son derece şık, farklı ve sevimli çeşitlere sahip olan vites topuzu hoodie çeşitleri arasından kişisel zevkinize uygun olan modelleri seçebilirsiniz. 

           

          Vitesi süslemek için sadece sweatshirt modelleriyle yetinmek istemezseniz çok daha gösterişli ve ışıltılı vites topuzu kılıfı çeşitlerine göz atabilirsiniz. Silikondan üretilen kılıflar arasından göz zevkinizi besleyen ve hoşunuza giden modele sahip bir koruyucu edinebilirsiniz. Ayrıca silikonun yanı sıra vites topuzu polar koruyucularla da koruma altına alınabilir. Yumuşak dokulu polar kılıf sayesinde rahat bir vites kolu kullanımı gerçekleştirmiş olursunuz. 

           

          Arabalara düşkünseniz ve araba parçalarının minimal tasarımlarıyla detaylandırılan ürünler ilginizi çekiyorsa vites topuzu anahtarlık tam size göredir. Vites biçiminde üretilen anahtarlık sayesinde manuel vites mekanizmasına sahip bir anahtarlık edinebilirsiniz. Küçük vites topuzunu mevcut vites bölümlerine itebilir ve eğlenebilirsiniz. Son derece şık ve sıra dışı bir görünüme sahip bulunan vites kolu anahtarlık modelleriyle farkınızı ortaya koyabilirsiniz.  

          Vites Topuzu Fiyatları 

          Manuel araçlarda vites çok önemli bir parçadır. Vites olmadan aracın hızını ayarlamak mümkün olmaz. Bu sebeple vites topuzunun gerek tasarımsal gerekse işlevsel yönden tatmin edici olması esastır. Manuel aracınız için vites topuzu satın almayı düşünüyorsanız öncelikle bu parçayla alakalı detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Araştırmanızda kişisel zevklerinizi ve bütçenizi göz önünde bulundurarak incelemede bulunmanız yerinde olacaktır. Çünkü bu ürünlerin fiyat değerleri birbirinden farklıdır. 

           

          Tuning auto sport ürün fiyatlarının pek çok unsur kapsamında farklı değerlere sahip olduğu bilinir. Bu unsurlardan biri, ürünün markası ve modelidir. Her marka ve model farklı kaliteyle kullanım rahatlığını beraberinde getirir. Bu da fiyat farkının oluşması anlamına gelir. Ürünün satışını gerçekleştiren mağaza da fiyat üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Her mağazanın benimsemiş olduğu bir fiyat politikası vardır ve söz konusu politika kapsamında aynı marka ve model ürünün bile değeri değişkenlik arz edebilir.