Baharat

6.145 ürün

Marka

    Birim Miktarı

      Organik

      Ürün Çeşidi

        Ambalaj

        Paket Adedi

          Ürün Tipi

            Özellikler

              Ürün Miktarı

                Fiyat

                    Satıcı

                      Kategori Baharat
                      Varsayılan
                        Toplam 20 / 6145 ürün

                        Baharat

                        Günümüzde mutfakta geçirilen zaman ve güzel yemek yapımına gösterilen ilgi giderek artıyor. Yemeklerin lezzeti ve kokusunun güzel olması büyük önem taşıyor. Bu amaçla kullanılan malzemelerin başında baharat geliyor. Günümüzde kullanılan yüzlerce çeşit baharat bulunuyor. Baharat çeşitleri bitkilerin farklı kısımlarından üretiliyor. Bitkilerin yapraklarından üretilen baharat çeşitleri genellikle toz halde kullanılıyor. Bitkilerin tohumlarından elde edilen baharat çeşitleri ise tane halde tüketiliyor. Bu durum baharatların farklı kullanım şekilleri bulunmasına sebep oluyor. Baharat çeşitleri dünya mutfağında olduğu gibi geleneksel Türk Mutfağında da sıklıkla kullanılıyor. Baharatlar Türk mutfağında sadece yemekler de değil tatlılarda, reçellerde ya da turşularda da yerini alıyor. Özellikle 7 çeşit baharat Türk mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Yemeklere lezzetini, rengini ve kokusunu veren baharat çeşitlerini kullanarak mutfaklarda farklılık yaratmak mümkün oluyor. Pazarama.com ile onlarca baharat çeşidini bir arada görebilir, beğendiğiniz marka baharatlara hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. 

                        Baharat Neden Kullanılıyor?

                        Birbirinden farklı bitkilerin köklerinden, tohumlarından, yapraklarından ya da meyvelerinden üretilen baharatlar yemeklere büyük bir lezzet ve zenginlik kazandırıyor. Baharatlar çok fazla tercih edildikleri için baharatlar neden gerekiyor sorusuda sıklıkla araştırılıyor. Baharatların her biri kendine özgü dokuya ve aromaya sahip oluyor. Böylece kullanıldıkları yemeğe, tatlıya ya da reçele kendi renk ve kokularını katıyorlar. Baharatlar doğru oranlarda ve doğru yerlerde kullanıldıkları zaman istenilen lezzetlere kolaylıkla ulaşmayı sağlıyor. Bu sebeple özgün ve lezzetli yemekler için baharatlar kullanılıyor. Damak tadına hitap etmelerinin yanında doğal ve sağlıklı ürünler olmaları da tercih sebepleri arasında sayılıyor. Ayrıca baharatlar sadece mutfakta yemek yapmak amacıyla kullanılmıyor. Geçmişte şifacıların kullandığı baharatlar günümüzde de doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor. Başta nezle, grip gibi hastalıkların belirtilerin azaltmak için baharatlardan yapılan karışımlar hazırlanıyor. Ayrıca öksürüğü azaltmak için de doğal baharatların kullanımı çok yaygın bir yöntem olarak biliniyor. Doğru yerde doğru baharatları kullanmak büyük önem taşıyor. Bu sebeple baharat çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.

                        Baharat Çeşitleri

                        Baharatlar bitkilerden doğal yöntemler kullanılarak elde ediliyor. Baharatlar hem lezzetli hem de sağlıklı ürünler olarak ön plana çıkıyor. Yemeklere lezzet katan baharatların insan sağlığına da birçok faydası bulunuyor. Doğada binlerce baharat çeşidi bulunuyor. Baharat çeşitleri çok geniş bir ürün yelpazesine sahip oluyor. Baharat çeşitlerini aromaları, dokuları, kullanım yerleri gibi özellikleri belirliyor.

                               Tane Baharat Çeşitleri    

                        Bitkilerin tohumlarından üretilen baharat çeşitleri tane yapıda kullanılıyor. Tane baharat çeşitleri arasında en popüler olarak kuş üzümü ve çam fıstığı biliniyor. Hem kuş üzümü hem de çam fıstığı tatlı yapıya sahip. Ancak yemeklerde de çok yaygın olarak kullanılabiliyorlar. Hatta birçok yemekte bir arada uyumlu bir şekilde tercih ediliyorlar. Kuş üzümü genellikle pilavlarda zeytinyağlı dolmalarda, kompostolarda ve aşurede bulunuyor. Dolmalık fıstık ise özellikle Türk mutfağına özgü yemeklerde kullanılıyor. Dolmalık fıstık zeytinyağlı dolmaların ve irmik helvasının vazgeçilmez lezzeti oluyor. Karabiber de hem toz hem de tane yapıda üretiliyor. Tane karabiber genellikle et, tavuk ve balık yemeklerine lezzet katıyor. Etlerin pişirmeden önce terbiye edilmesi için de toz karabiber çok sevilen bir seçenek oluyor

                               Toz Baharat Çeşitleri

                        Bitkilerin yaprak kısımlarından elde edilen baharatlar çoğunlukla toz yapıda üretiliyor. Toz baharat çeşitleri çok fazla olduğundan kendi içlerinde de renklerine göre sınıflandırılıyor. Çok yaygın olarak tercih edilen toz baharat çeşitleri arasında kırmızı, yeşil ve turuncu baharatlar bulunuyor.

                        -Kırmızı Toz Baharat Çeşitleri

                        Kırmızı toz baharat çeşitleri arasında en yaygın olanlar kırmızı toz biber ve safran olarak biliniyor. Kırmızı toz baharat çeşitleri acı tada sahip oluyor. Bu nedenle çoğunlukla yemeklerin yapımında kullanılıyor. Kırmızı toz biber yemeklere rengini veriyor. Safran çok değerli bir baharat olarak ön plana çıkıyor. Safran pekçok yemekte kullanıldığı gibi kozmetik ve ilaç sektöründe de çok fazla tercih ediliyor. Yetiştirilmesi zor olan ve bu nedenle oldukça pahalı bir baharat olan safran tedavi amaçlı olarak da sıklıkla kullanılıyor. Pul biberi de kırmızı baharatlardan biri. yaprak şeklinde ya da pul şeklinde olduğu için toz baharat sayılmaz ama bu kategoride ele alınıyor. [1] 

                        -Yeşil Toz Baharat Çeşitleri  

                        Yeşil toz baharat çeşitleri arasında nane ve kekik gibi baharatlar bulunuyor. Nane ve kekik hem yemeklerin yapımında kullanılıyor hem de içeceklerde de tercih ediliyor. Bu baharatlar ayrı ayrı kullanıldıkları gibi karışım olarak da satılıyor. Kekik oldukça şifalı bir bitki olarak tanınıyor. Kekikten elde edilen yağlar saç ve cilt bakımında kullanılıyor. Nane ise keskin kokusu ve ferahlatıcı etkisiyle ön plana çıkıyor. Nane salataların içerisinde de çok seviliyor.

                        -Turuncu Toz Baharat Çeşitleri   

                        Köri, zencefil ve zerdeçal en çok tanınan turuncu toz baharat çeşitleri arasında yer alıyor. Köri baharatı birçok baharın karışımı sonucunda elde ediliyor. Biber, sumak, kimyon, kişniş, karanfil, zerdeçal, zencefil, kakule ve demirhindi bu baharatlar arasında sayılıyor. Köri et yemeklerinden salatalara çok geniş bir kullanım alanına sahip oluyor. Zencefil keskin kokusuyla dikkat çekiyor. Yemeklerde kullanılmasının yanı sıra mide bulantısından birçok enfeksiyonlara sağlık  alanında da çok fazla tercih ediliyor. Zerdeçal ise pilavlarda, et yemeklerinde, çorbalarda ve sıklıkla kullanılıyor.

                        -Kahverengi Toz Baharat Çeşitleri     

                        Kahverengi toz baharatlar arasında kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunuyor. Kahverengi toz baharat çeşitleri de Türk mutfağında yaygın olarak kullanılıyor. Tarçın etli pide ve lahmacun, güveç yemeklerine çok yakışıyor. Sebze yemeklerine de konuluyor. Pek çok yemekte de gaz giderici etkisi sebebiyle tercih ediliyor. Toz tarçın hoş kokusu ve tadı ile dikkat çekiyor. Yemeklerin yanı sıra içeceklerde ve hatta parfümlerin içerisinde de bulunuyor.

                               Nadir Bulunan Baharat Çeşitleri   

                        Bazı baharat çeşitleri ana baharat sınıflandırmalarının dışında kalıyor. Bunun sebebi daha nadir olarak bulunmaları oluyor. Bu baharatlar nadir bulunan baharat çeşitleri olarak adlandırılıyor. Mavi haşhaş, zahter ve mahlep bu baharatlar arasında sayılıyor. Mavi haşhaş genellikle kek, pasta ya da börek gibi hamur işlerinde kullanılıyor. Zahter kekiğe benzeyen bir baharat olarak biliniyor. Bu nedenle en çok salata ve çaylarda tercih ediliyor. Mahlep hamur işlerinin vazgeçilmez baharatı olarak karşımıza çıkıyor. Kekler, pastalar ve poğaçalar mahlep ile daha lezzetli hale geliyor.

                        Baharat Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

                        Baharatlar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Binlerce baharat çeşidi ve karışımı bulunuyor. Çeşitlilik bu kadar fazla olunca baharat satın alırken dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor. Baharat satın alırken öncelikle rengini, kokusunu ve tadını kontrol etmek gerekiyor. Ambalajlı ürünleri satın alırken de son kullanma tarihini kontrol etmek önem taşıyor. Baharat çeşitleri farklı yapıya sahip olmalarına bağlı olarak farklı alanlarda kullanılıyor. Bu nedenle nerede kullanacağınıza uygun olarak baharat seçimi yapmak faydalı oluyor. Baharatların kokusu ve lezzeti tazeliğine bağlı olarak değişiyor. Taze ürünlerin seçilmesi satın alındıktan sonra da taze olarak muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu sebeple satın alınan baharatların miktarı da ihtiyaca göre ayarlanıyor.

                        Baharat Fiyatları

                        Baharatlar için ürün yelpazesi çok geniş olduğundan fiyatlarda değişkenlik gösteriyor. Baharat fiyatları da çok geniş bir aralığa sahip olduğundan her bütçeye uygun ürünleri bulmak mümkün oluyor. Baharat fiyatlarını ürünün miktarı, ambalajı, yerli ve ithal oluşu gibi faktörler belirliyor. Cam şişelerde ve plastik poşetlerde sunulan baharat fiyatları farklılık gösteriyor. Ülkemizde yetiştirilen yerli baharat fiyatları daha uygun oluyor. Nadir bulunan baharat çeşitlerinin fiyatları ise daha pahalı oluyor. Bu nedenle safran en değerli baharatlar arasında yer alıyor. Kullanacağınız yere göre uygun baharat çeşitlerini belirledikten sonra Pazarama.com ile fiyatlarını da inceleyerek hızlı bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.   

                         

                          

                         

                         

                         

                                     

                         

                         

                         

                         

                           

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         

                         


                        "pul biberi kelimesi eklensin" denilmişti.